Patronen in mozaïek – een uniek detail aan elk interieur!

Alhoewel wij uitgebreide collecties mozaïek aanbieden, leveren we ook erg veel maatwerk. Dat betekent dat we met mozaïek uit onze bestaande collecties een compleet op maat gemaakt en uniek design maken. Alles is in principe mogelijk: als u het kunt bedenken, kunnen wij het leveren. Denk daarbij aan logo’s, patronen en combinaties daarvan. In deze blog leest u meer over deze bijzondere vorm van maatwerk en hoe wij dit soort mozaïek aanleveren.

De mogelijkheden

Onze mozaïek is in allerlei kleuren, vormen en formaten beschikbaar, maar het kan zijn dat u een specifiek design voor ogen heeft. In dat geval komt u uit op maatwerk, waarbij wij unieke en op maat gemaakte patronen in mozaïek aanleveren. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos: bijzondere figuren, letters in alle lettertypen, willekeurige motieven, enzovoorts.

Als u een bepaald design in uw hoofd heeft, is het belangrijk dat u dit duidelijk op een tekening of foto kunt laten zien. Deze tekening of foto dient zo compleet mogelijk te zijn, dus er moeten herhalingen van het patroon te zien zijn. Op basis van de tekening zullen wij het patroon zo efficiënt mogelijk opbouwen, zodat de mozaïek eenvoudig te verwerken is. Wanneer u akkoord geeft op ons voorbeeld, gaan wij voor u aan de slag.

De mozaïek

Voor maatwerk gebruiken wij bij voorkeur mozaïek uit onze standaardcollecties. Meestal gebruiken we de London-, Amsterdam-, Barcelona– of Venice-collectie, omdat deze collecties mozaïek in de meest uiteenlopende kleuren en maten hebben. Denk daarbij aan ronde, vierkante, rechthoekige en hexagon-mozaïek, in alle unikleuren én in meer bijzondere tinten, zoals parelmoer en goud.

Wanneer u een aanvraag voor maatwerk indient, is het belangrijk dat u laat weten of de mozaïek op de vloer of op de wand wordt gelegd. Mozaïek met een glanzende afwerking is namelijk gevoelig voor krassen en daarom niet geschikt voor op de vloer. Voor vloerpatronen gebruiken wij daarom altijd matte mozaïek met een anti-slip afwerking , zoals de London-collectie.

Het aanleveren en verwerken

Het mozaïekpatroon wordt tegel voor tegel in een mal gelegd en vervolgens wordt er een netje achter gelijmd. Op die manier ontstaan er matten met mozaïek en kan de tegelzetter grote stukken van het patroon in één keer leggen. Afhankelijk van de grootte en het volume van het project, maken wij de patronen in Europa of laten we deze in de fabriek maken. We gebruiken in elk geval altijd dezelfde mallen, zodat de maat van de voeg hetzelfde blijft.

De mozaïek wordt genummerd met een cijfer en een letter, zoals A1, A2, B1, B2, enzovoorts. Ook worden er leginstructies voor de tegelzetter meegeleverd, met daarin duidelijke uitleg over hoe het patroon moet worden gelegd. Het verwerken van maatwerk is dus net zo gemakkelijk als het verwerken van mozaïek uit onze standaardcollecties.

Heeft u vragen over of interesse in dit soort maatwerk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Item added to cart.
0 items -  0,00